De Bommelerwaard, niet boven de rivieren, niet onder de rivieren, maar er middenin. De Bommelerwaard wordt omarmd door de kronkels van Maas en Waal. De Bommelerwaard is genoemd naar Zaltbommel, dat oorspronkelijk Bommel heette en in de volksmond nog steeds zo wordt genoemd, en waard = een streek die rondom door waterlopen wordt omgeven, ‘riviereiland’. De naam betekent dus ‘waard van de bewoners van (Zalt)Bommel’.

In de buurt zijn diverse uitstapjes mogelijk, het altijd gezellige Zaltbommel ligt om de hoek. Hier vindt u diverse horeca gelegenheden, het  Stadskasteel, stadswandelingen en gezellige winkelstraatjes.

 Slot Loevestein vindt u in Poederoijen allemaal op fietsafstand van Het Zwarte Paard. Er zijn overigens verschillende mooie fietroutes in de Bommelerwaard, klik  HIER voor meer routes.

Zoekt u meer rust dichter in de buurt van Het Zwarte Paard, de wandelroute het Klompenpad is te bewandelen vanaf Het Zwarte Paard. U kunt starten vanaf uw chalet. Voor meer info over dit klompenpad, klik  HIER.

 Op onderstaande kaart, ziet u de route van het Nywelepad, de routeverkorter loopt langs het Zwarte Paard, klik op de kaart om in te zoomen.

Wilt u meer info over andere mooie wandelroutes, klik dan  HIER.

Liever Reeën spotten in de schemer, dan biedt een wandeling in de  Lieskampen mooie kansen om dit te zien.

De Bommelerwaard is een dynamisch en robuust natuurgebied mét een belangrijk deel Nederlandse cultuurhistorie. De verdedigingswerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie – met als klapper  Slot Loevestein hier kunt u zien hoe wij vroeger het water gebruikten om de vijand weg te houden.

Zwerf over kronkelende dijkjes, langs oude rivierarmen en het punt waar Waal en Maas elkaar nét niet raken. Beleef het kloppende hart van Nederlands rivierenlandschap.

Met haar rijke historie, barst de Bommelerwaard van de prachtige verhalen en historische bezienswaardigheden. Eindeloos wandelen en fietsen door de mooiste natuurgebieden en pittoreske dorpjes. De Bommelerwaard is een paradijs voor wie lekker actief van de natuur wil genieten.

Neem ook eens een kijkje op  www.beleefbommelerwaard.nl Daar vindt u mee info over al het moois wat de Bommelerwaard ons te bieden heeft.

Kortom, er is genoeg te zien en te ontdekken in dit prachtige stukje van de Bommelerwaard.

Ook voor lekker eten en drinken kunt u in de Bommelerwaard terecht, klik  HIER voor meer info. 

Een dagje Den Bosch, met zijn gezellige winkelstraatjes, horeca, stadswandelingen musea en rondvaart op de  Binnendieze is een aanrader voor een dagje uit.

Ook vestigingsstadjes als Heusden en Woudrichem zijn dichtbij.

Overige:

Lekkere aarbeien voor bij uw chalet, Dutch Berries heeft de lekkerste. Er is een aardbeiautomaat aanwezig waar u zelf de lekkerste aarbeien kunt afhalen, u vindt deze bij:  Dutch Berries, Uilkerweg 2A, 5305TD Zuilichem.

Ijsboederij De schoonheuvel:  https://www.ijsboerderijhedel.nl/

Supermarkt, in Gameren is een Jumbo supermarkt. In het nabij gelegen Zaltbommel vind u meerdere supermarkten welke ook op zondag geopend zijn.

Slager, in Gameren vindt u:  https://www.slagerijoomen.nl/

Bakker, in Gameren vindt u:  https://www.bakkerijvankeulen.nl/

Boerderijwinkels met lokale streekproducten:

https://www.boerderijwinkelbrouwer.nl/

https://www.boerderijschuttershof.nl/

Scheepvaart:

Op de Waal is altijd wat te zien, de voorbijgaande schepen bieden altijd vermaak. Wilt u info over de passerende schepen, bekijk dan de onderstaande kaart. Hier vind u live data van alle passerende scheepvaart op de Waal. Deze kaart wordt elke 2 minuten ververst. Klik op de schepen om meer info hiervan te zien.